NYTT NUMMER: Kleopatra giftede sig med romersk general for at redde Egypten

Julius Cæsar havde hjulpet hende med at vinde den egyptiske trone i året 47 f.v.t., men da han blev myrdet i 44 var nødt Kleopatra til at finde en ny alliancepartner for at beholde magten. Hun valgte Cæsars general Marcus Antonius, og sammen med ham begyndte hun til og med at udvide sit magtområde. Men da valgte Roms nye hersker, Octavian, at tage kampen op.

25. januar 2018

Desuden fortæller vi om de koreanske filmstjerner, som blev kidnappet og ført til Nordkorea på ordrer af Kim Jong-Il, om de sydamerikanske diktatorers drabelige operation Condor samt om den kunst Adolf Hitler hadede så inderligt.

For at kunne holde sig på den egyptiske trone gik Kleopatra ind i et mudret magtspil.
Til forskel fra sine fjender lykkedes det hende at finde allierede indenfor det magtfulde romerske rige.

I 1970'erne blev store dele af Sydamerika styret af militærdiktaturer, som så al opposition som en kommunistisk trussel. Med støtte fra CIA samarbejdede regimerne for at bekæmpe deres fjender. Resultatet blev et internationalt likvideringsprojekt, kaldet Operation Condor.


To af Sydkoreas største kendisser indenfor filmbranchen hed Shin Sang-Ok og Choi Eun-Hee. De var også berømte i det kommunistiske Nordkorea, og Kim Jong-Il, søn af landets diktator, var så filminteresseret, at han lod dem kidnappe.

I sommeren 1937 skulle to kunstudstillinger overbevise tyskerne om den nazistiske ideologis overlegenhed. Den ene viste værker, som Hitler havde udvalgt, den anden udstillede kunst, som afskrækkende eksempler. Responsen blev ikke den ønskede.
Fem gange så mange så kunsten, Hitler hadede.