NYT NUMMER: Zarfamilien blev fængslet og dræbt under den russiske revolution.

I det nye nummer fortæller vi også om Pyrrhos, den græske general, som vandt en skæbnesvanger sejr over romerne, om den hemmelige agent Christine Granville, som reddede dødsdømte fanger i det besatte Frankrig, og om hvordan forfatteren J.R.R. Tolkien blev inspireret af de nordiske sprog og myter, da han skrev Hobitten og Ringenes herre.

29. december 2016

I begyndelsen af 1917 stod Nikolaj 2. stadig i spidsen for Ruslands hær under 1.verdenskrig. Men krigen var en katastrofe, og på hjemmefronten stod det endnu værre til. Men zaren kunne alligevel ikke forestille sig, hvad der ventede ham og hans familie i det kommende år.

Vil du abonnere på Alt om Historie? Læs om vores fine tilbud her.

"She flirted with men and with death!"
Sådan lød en avisoverskrift, efter at den polsk-britiske agent Christine Granville blev knivmyrdet i London 1952. Under 2. verdenskrig løb hun stor risiko på tyskbesat jord, men klarede altid sine opgaver.

Han var beslægtet med Alexander den Store, og mange troede, at han kunne genoprette et græsk imperium. I stedet blev hans sejr ved Asculum i 279 f.v.t. grækernes sidste,
inden romerne begyndte at overtage positionen som Middelhavets dominerende stormagt.

J.R.R. Tolkien regnes normalt for fantasy-­genrens fader. Men hans klassiske værker, Hobbitten og Eventyret om Ringen, var inspireret af oldnordisk litteratur. Tolkien lånte ord, navne og begivenheder fra nordboernes sagaer og legender.