Nyt nummer: Sådan voksede verdens mægtigste religion frem

På under tre år lykkedes det den jødiske prædikant Jesus at samle et voksende skare af tilhængere. Men da han blev anholdt af de romerske myndigheder og henrettet, troede mange, at han hurtigt ville blive glemt. I stedet spredte hans venner buskabet om, at han var genopstået, og langsomt voksede verdens største og mægtigste religion frem.

3. maj 2018

Derudover fortæller vi om Dusko Popov, virkelighedens James Bond, Patty Hearst, der røvede banker sammen med sine kidnappere, og Karl Marx, der skræmte Europas rige med sit kommunistiske manifest. 

For næsten 2 000 år siden samlede en omvandrende jødisk prædikant en flok tilhængere i et hjørne af Romerriget. I dag æres samme mand af millioner af troende verden over.

Patty Hearst kom fra en rig familie, men hendes kidnappere ønskede aldrig en løsesum. I stedet blev hun overtalt til at gå med i Symbionese Liberation Army og deltage i organisationens bankrøveri.

»Et spøgelse går gennem Europa – kommunismens spøgelse.» Med de ord i Det Kommunistiske Manifest beskrev Karl Marx den frygt, der spredte sig i hele Europa i revolutionsåret 1848. Selv blev han også jagtet som et spøgelse fra land til land.

En jugoslavisk millionærsøn tilbød at skaffe oplysninger til den tyske efterretningstjeneste. Et par dage senere blev han ansat af britiske MI-5. Dusko Popovs dobbeltspil kunne have stoppet Pearl Harbor-angrebet, men FBI ignorerede ham.