NYT NUMMER: Caligulas gale skrækvælde i Rom

Da den unge Caligula kom til magten i år 37 e.v.t. håbede mange romere at han ville blive en bedre kejser end hans grumme farbror, Tiberius, havde været. Men efter en god start blev det faktisk det modsatte. Caligula viste sig at være en helt uberegnelig magthaver og ingen kunne længere føle sig sikker i Rom.

7. april 2017

I det nye nummer fortæller vi også om tyskernes ubådskrig i 1917, om den hollandske urmager Corrie ten Boom som skjulte hundredvis af jøder, om hvordan Scientology opstod og om Nostradamus' profetier.

Vil du abonnere på Alt om Historie? Læs om vores fine tilbud her.

Caligula er en af de mest berygtede kejsere i romersk historie. Hans korte tid på tronen var et terrorvælde, hvor ingen romer kunne vide sig sikker. Men var han reelt sindssyg eller blot en magtbegærlig hersker?

For hundrede år siden var den britiske flådeblokade ved at knække et udsultet Tyskland. Den tyske regering besluttede at give igen med samme mønt. Ingen skibe på vej til
Storbritannien skulle skånes.

Corrie ten Boom og hendes familie i den hollandske by Haarlem reddede næsten 800 menneskers liv under 2. verdenskrig. Men en stikker afslørede skjulestedet for Gestapo, og Corrie og hele hendes familie blev straks sendt til en koncentrationslejr.

Kan en fattig science fiction-skribent opfinde sin egen religion, få andre til at tro på den og på den måde blive rig og berømt? L. Ron Hubbard, scientologiens omstridte grundlægger, viste, at det skam er muligt. 

Nostradamus var spåmand ved den franske dronning Katarina Medicis hof i 1500-tallet. Hans bog Profetierne anses af hans tilhængere for at have forudset de fleste store historiske begivenheder.