NYT NUMMER: Brutale eventyrere erobrede Amerika for Spanien

Efter Columbus’ opdagelse, af det for europæerne ukendte kontinent, rejse en strøm af krigslystne eventyrere over Atlanten for at tilegne sig magt og rigdom. De blev kendt som conquistadorer (erobrere) og de underlagde sig det mægtige azteker- og inkarige.

6. november 2017

Herudover fortæller vi også om Hitlers favoritpilot Hanna Reitsch og Sultaninden Shajar al-Durr, der greb magten i Egypten. I vores nye artikelserie om Den Kolde Krig beskriver vi hvordan konflikten mellem øst- og vestblokken begyndte.

På få årtier efter Columbus’ ankomst til Amerika, blev store dele af kontinentet koloniseret af spanske erobrere, de såkaldte conquistadorer. Med teknologisk overlegenhed, hensynsløs vold og smitsomme sygdomme kunne folk som Hernán Cortés og Francisco Pizarro besejre urbefolkningens hære, selvom de var i undertal.

Takket være mod og talent blev Hanna Reitsch Nazitysklands mest berømte testpilot.
Ved krigens afslutning var hun klar til at gennemføre selvmordstogter mod London. 

Lige da en korsfarerhær invaderer Egypten i 1249, dør landets syge sultan. Hans hustru, Shajar al-Durr, holder mandens død hemmelig, og besejrer selv korsridderne. Siden griber hun magten og regerer det muslimske Egypten. 

Freden efter 2. verdenskrig blev fulgt af en kold krig mellem de tidligere allierede – Sovjetunionen og vestmagterne. Det krigshærgede Europa blev delt midt over af et »jerntæppe».