NYT BLAD: Victorias imperium voksede gennem hele 1800-tallet

Kort efter sin 18 års fødselsdag efterfulgte Victoria sin farbror på Storbritanniens trone. Med hjælp fra sin ægtemand, Albert, blev hun hurtigt et symbol på det voksende, britiske verdensrige. I sidste ende var hver fjerde menneske på jorden Victorias undersåt. I hele 64 år regerede hun over et rige, hvor "solen aldrig gik ned".

19. juli 2018

Derudover fortæller vi om den australske landevejsrøveren Ned Kelly, der smed sin egen rustning for at slås med politiet, om ni politiske kup, der mislykkedes, og om nazisterne, der i 1930'erne ledte efter spor af ariernes ophav i Norden.

Hun var dronning af Storbritannien og Irland samt kejserinde af Indien. Under hendes regeringsperiode voksede det britiske verdensrige sig så stort, at hvert fjerde menneske på jorden var hendes undersåt. Med hele 64 år på tronen påvirkede hun århundredet mere end nogen anden.

For mange af Australiens fattige var Ned Kelly en frihedskæmper – en Robin Hood iklædt en hjemmelavet rustning. Men politiet jagtede ham som en farlig morder og oprørsmand. 

At komme til magten i et land kræver som regel tålmodighed og hårdt arbejde. Måske er det derfor, så mange har forsøgt at skyde genvej via et politisk eller militært kup. Langt fra alle har haft heldet med sig. 

Ifølge den nazistiske ideologi nedstammede al kultur og civilisation fra de ariske germanere. I 1930’erne sendte organisationen SS Ahnenerbe sine agenter fra Nazityskland til Norden for at finde spor efter germanernes ophav.