Alt om Historie 14/2015

Er H.C. Andersen-kvalmen fra jubelåret 2005 mon ikke ved at have fortaget sig nu? Det håber vi, for Andersen fortjener at få fortalt sin historie igen....

9. december 2015

Er H.C. Andersen-kvalmen fra jubelåret 2005 mon ikke ved at have fortaget sig nu? Det håber vi, for Andersen fortjener at få fortalt sin historie igen. Vi kaster et kritisk blik på den vanskelige personlighed og beretter om den fattige skomagersøn fra Odense, som fik succes med sine romaner og eventyr. Her tog han som den første børns verden seriøst, hvilket gjorde ham til en verdensberømt kendis. Læs i det nye nummer af Alt om Historie om Danmarks mest berømte forfatter nogensinde.

En anden skandinav, der fik succes ude i verden var Greta Garbo. Hun ankom til Hollywood som 20-årig, mens stumfilmen endnu dominerede filmproduktionen. Med sit udtryksfulde ansigt blev den smukke svensker straks en stjerne. Nogle år senere klarede hun, til forskel fra flere kollegaer, springet til talefilmen med bravur. Alle elskede ”the divine” – den guddommelige. Derfor kom det som et chok da hun, 36 år gammel, pludselig afbrød sin karriere og gik på pension.

Desuden fortæller vi om Henrik 8.’s nærmeste mand, Thomas Cromwell (datidens Frank Underwood) som ’fixede’ Englands skilsmisse fra den katolske kirke, om forbryderdronningen Belle Starr fra Det vilde vesten og om John Rabe, ’Den gode nazist’, som forsøgte at standse japanernes massakre på kinesere i Nanjing 1937. Og meget mere.