Kulturnat i København

Fredag 11. oktober 2013 er der Kulturnat i København. Gå på opdagelse i byens mange historiske arrangementer!Under Kulturnatten er der blandt andet...

Fredag 11. oktober 2013 er der Kulturnat i København. Gå på opdagelse i byens mange historiske arrangementer!

Under Kulturnatten er der blandt andet mulighed for at gå på rundvisning i Rigsarkivets magasiner. Billede: Torben Eskerod/Rigsarkivet.

Oplev 200 års historie på Beletagen i Christian 8.s Palæ. Amalienborgmuseet byder desuden på helt nyformidlede permanente udstillinger, der fortæller hele historien om Amalienborg, om monarkiet som institution, og om den kongelige familie.

Arbejdermuseets udstillinger er åbne. Oplev blandt andet arbejderklassens ferieminder fra gamle dage i en særudstilling om Ferieloven fra 1937.

Se en frimærkeudstilling med historiske cykler på frimærker fra alverdens lande hos Danmarks Filatelist Forbund.

Dansk Jødisk Museum fortæller om de danske jøder, der flygtede til Sverige i oktober 1943, og om dem, der blev arresteret og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt.

Den danske Diakonissestiftelse kan du se udstillingen Køn, Kald og Kompetencer – en spejling mellem tradition og fornyelse om diakonissernes historie. Udstillingen er udarbejdet af Diakonissestiftelsens forskningsleder Susanne Malchau Dietz i anledningen af stiftelsens 150 års jubilæum i år.

Tag på en dramatisk spøgelsesvandring 2 000 skulpturer og afstøbninger fra antikken til renæssancen i Den Kongelige Afstøbningssamling.

Se reklamefilm fra tiden omkring besættelsen på Det Danske Filminstitut. Filmarkivar Mikael Braae viser nye og gamle perler fra Det Danske Filminstituts arkiver og fortæller om både restaurering og filmenes afspejling af kulturelle og kulturpolitiske vinde.

Gå på rundvisning i Københavns ældste fungerende teater, Folketeatret.

Oplev det danske forsvars historie i Forsvarets bibliotek.

Oplev en soldaterstue fra 1700-tallet, Gl. arrest fra 1725 og krudttårnsfængslet fra 1800-tallet på Kastellet.

Krebsegaarden fylder 210 år og fejrer med omvisning på ejendommen med historier fra Latinerkvarteren ved lokalhistoriker Jan Janssen og et besøg i den hjemsøgte 3-etagers pakhuskælder.

Kulturcentret ASSISTENS viser 25 film om nogle af dem, der hviler på Assistens Kirkegård.

Københavns Museum kan du komme på omvisning i udstillingerne Søren Kierkegaard: Kærlighedens genstande og gerninger og Fortiden under os. Der er også mulighed for at komme på forpremiere på en ny udstilling om rådhuset, Rådhuspladsen og Jens Olsens verdensur.

Hør om ravets historie på Københavns Ravmuseum og gå på omvisning i museets imponerende samling af ravgenstande og indesluttede insekter og planter fra forhistorisk tid.

Københavns Stadsarkiv fortæller i en udstilling sammen med Frihedsmuseets Venner om de dramatiske oktoberdage for 70 år siden, hvor den tyske besættelsesmagt forfulgte de danske jøder. Der er også mulighed for at se et udvalg af Stadsarkivets ældste dokumenter samt tykke protokoller med oplysninger om københavnere fra vugge til død.

Få indblik i vikingernes verden i kampshow, vikingmad, krigerskole, børneworkshop og meget andet på Nationalmuseet.

Se hvordan søfolk og flådens håndværkere boede i Nyboders Mindestuer.

Besøg museumsfregatten Peder Skram og hør de mange spændende historier som flådens flagskib under Den Kolde Krig.

Tag med på rundvisning i Rigsarkivets magasiner og bliv klogere på forbrydelser gennem tiden. En række slægtsforskningseksperter står også klar til at svare på spørgsmål i Rigsarkivets Slægtsforskningsklinik.

Også i år vil det være muligt at besøge Rosenborg slot i mørket på Kulturnatten. Husk at medbringe din lommelygte, så du er klar til at gå på opdagelse på mørke slot.

Sankt Joseph Søstrene slår dørene op til klosteret på Strandvejen og fortæller om nonneordenens historie og virke.

Kom på rundvisning i Sankt Petri Kirkes gravkapeller og hør om de mange spændende mennesker, der er bisat her.

Gennem rundvisninger og interaktive rum kan du dykke ned i Shellhusets spændende og utrolige historie fra 2. verdenskrig og se mindetavlen over de faldne samt nogle af de dele af huset, der stadig er bevaret. I dag huser Shellhuset Kammeradvokaten.

Mød den hemmlighedsfulde Tempel Ridder Orden i Huset-KBH.

Tøjhusmuseet genopfører slaget om Fredericia 1849 i et stort actionshow med heste, kanoner, autentiske våben og uniformer.

Oplev Vor Frue Kirkes udstilling om Søren Kierkegaard.

Gå på opdagelse i Københavns fortid og nutid gennem VÆGGENS 10 meter lange, interaktive billedunivers på Dronning Louises Bro.

71 Nyhavn Hotel åbner dørene for 200 års historie i de gamle pakhuse for enden af kanalen. Få en rundvisning og mærk stemningen i pakhusene som i 1804 blev brugt til opbevaring af krydderier.

Du finder hele programmet for Kulturnatten 2013 på www.kulturnatten.dk