Historiske tips til efterårsferien – del 3

Billede: Tøjhusmuseet.FrilandsmuseetPå Frilandsmuseet står efterårsferien i naturens tegn. Her bygges stærekasser, så man til næste forår kan tilbyde...

15. oktober 2010

Billede: Tøjhusmuseet.

Frilandsmuseet
På Frilandsmuseet står efterårsferien i naturens tegn. Her bygges stærekasser, så man til næste forår kan tilbyde nogle af naturens fugle en bekvem overdækket bolig. I Havehuset vil der være forskellige aktiviteter med æbler.
www.aabne-samlinger.dk

Den gamle by i Århus
I efterårsferien kan du rejse tilbage i tiden og for en dag opleve at være barn i 1864 eller 1927 i Den Gamle By. Du kan også skære roelygter eller lave bolcher.
www.dengamleby.dk

Odense bys museer
Tag med på en eventyrsrejse i H.C. Andersens Hus, støb tinsoldater på Møntergården eller se en gris blive slagtet i Den Fynske Landsby!
museum.odense.dk

Museum Sønderjylland
Vær med i en workshop om dinosaurer, dinosaurtænder, -kranier og –modeller, deltag i pirataktiviteter, gå på skattejagt i de lokalhistoriske arkiver og på Sønderborg Slot, oplev musik og sang fra middelalderen eller prøv 1864 på din egen krop. Museum Sønderjyllands 22 afdelinger har et hav af historiske aktiviteter at byde på i efterårsferien.
www.museum-sonderjylland.dk

Øm Kloster museum
Gå på opdagelse i middelalderen og Øm Kloster Museum. Her kan du lege museumsdetektiv, være med på middelalderværksted og opleve museet i lommelygtens skær.
www.klostermuseet.dk

Bornholms Museum
En af museets arkæologi-assistenter sidder på museet og sorterer sommerens spændende fund. Besøgere får lov til at kigge med og høre mere om de fineste fund.
Du kan også prøve lidt gammeldags undervisning i skolelærer Karlsens gamle skolestue. Husk renskurede negle og lidt godt til lærer Karlsen, så skal han nok behandle dig godt!
bornholmsmuseum.dk

Danmarks Borgcenter
Danmarks Borgcenter i Vordingborg åbner sin egen væbnerskole, hvor håbefulde riddere og ridderinder kan gøre sig fortjent til ridderslaget og lære disciplin og høvisk optræden. For dem der er til mere fredelige sysler, er der mulighed for at prøve den svære kunst at skrive med fjerpen og meget andet.
www.museerne.dk

Museumsgården
På Museumsgården i Keldbylille kan man torsdag d. 21. oktober opleve en rigtig gammeldags Håndværkerdag. Se og oplev hvordan en smed, murer, rebslager, trædrejer, pilefletter og håndarbejdsdame udførte deres arbejde i de gode gamle dage og måske selv prøve at arbejde lidt med de gamle redskaber. Du kan også en tur rundt i de gamle stuer og stalde eller gå en dejlig efterårstur i den store, gamle have, hvor der er etableret en ny og spændende naturlegeplads.
www.mgvenner.dk

Koldkrigsmuseum Langelandsfort
Her står den på smugler- og spionjagt i efterårsferien. Koldkrigsmuseum Langelandsfort opfordrer alle, både voksne og børn, til at komme med og hjælpe med jagten.
www.langelandsfortet.dk

Tøjhusmuseet
På Tøjhusmuseet, Orlogsmuseet og på Holmen er der som sædvanlig gang i den i efterårsferien. Tøjhusmuseets ridderturnering handler i år om slaget ved Visby i 1361 og der bliver masser af ridderlig action, samt mulighed for at bruge sine skillinger på museets middelaldermarked. Se mere på:
www.thm.dk/events/eft10.htm