Konditoriet La Glace

Næste gang du skal forkæle din mor eller din kæreste, hvad så med at tage hende med på et konditori, der stammer fra dengang før verden gik af lave? Det...

13. juni 2011 af Thomas Oldrup

Næste gang du skal forkæle din mor eller din kæreste, hvad så med at tage hende med på et konditori, der stammer fra dengang før verden gik af lave? Det koster en bondegård, men oveni prisen får du udover nogle vanvittigt lækre kager også fornemmelsen af at træde 100 år tilbage i tiden.

Conditori La Glace blev grundlagt 8. oktober 1870 i Skoubogade 3, og på denne adresse har konditoriet stadig til huse. Grundlæggeren var Nicolaus Henningsen. 21 år gammel kom han i 1860 fra Slesvig til København, hvor han arbejdede i forskellige konditorier. Samme år begyndte Henningsen sin opskriftsbog, som er ført på tysk. Opskrifterne er samlet fra de forskellige arbejdssteder han var knyttet til. En del af opskrifterne er stadig i brug den dag i dag i La Glace. Eller “Henningsens Kælder", som den hed de første år.

Det var først i den kommende ejers Thorvald Schrøders regeringstid, at navnet blev ændret til Conditori La Glace og forretningen fik telefon “Centralen 4646″. Nogle af de borde, der i dag står i den nederste stue i konditoriet er tilbage fra Schrøders tid.

Klientellet er primært ældre damer og turister, og priserne er derefter (skyhøje). Til gengæld er kvaliteten i top, og konditoriet et besøg værd, fordi man kan mærke historiens berømte vingesus i de venlige og nænsomt istandsatte lokaler i Skoubogade.

PS: Ved du i øvrigt hvorfor det hedder Skoubogade? Det kan du evt. underholde din mor eller kæreste med henover kaffen og kagen. Den lille gade, som er en sidegade til Strøget, er faktisk et lille stykke af Københavns allerældste gadenet. Gadens navn blev i middelalderen stavet ”Skomaghere boder” eller ”Suderboder”. Det henviser til at det var her at skomagernes små boder stod.