Hvad blev der af Jutlandia?

Jutlandia er ikke mindst berømt for en Kim Larsen-sang. Her er skibet i januar 1954, kort efter hjemkomsten. Billede: Museet for søfart.SVAR: Skibet...

Jutlandia er ikke mindst berømt for en Kim Larsen-sang. Her er skibet i januar 1954, kort efter hjemkomsten. Billede: Museet for søfart.

SVAR: Skibet Jutlandia blev bestilt af ØK i 1934 til at sejle mellem København og Bangkok. Da Tyskland besatte Danmark, lå hun tørdok, men på grund af mangel på dieselolie blev Jutlandia ikke beslaglagt af tyskerne.

Da Koreakrigen brød ud i 1950, besluttede man i Danmark at yde humanitær støtte til de allierede i Sydkorea. Derfor blev Jutlandia sendt til Nakskovs Skibsværft, hvor hun blev rigget om til et fuldt moderne hospitalsskib og sendt af sted til Korea den 23. januar 1951.

Da våbenhvilen trådte i kraft i juli 1953, var der dog ikke længere behov for Jutlandia. Hun blev sendt hjem som sygetransport og fik en heltemodtagelse, da hun ankom til København den 16. oktober 1953.

I 1964 blev Jutlandia solgt til en spansk skibsophugger, og efter en sidste tur fra Bangkok til København gik hendes allersidste rejse 14. januar 1965 mod Bilbao, hvor hun blev ophugget.

Har du et historisk spørgsmål?
Send det til os på [email protected]!